Άλλα Προϊόντα

Ανταποκρινόμενη στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς, η Ad Pallets επέκτεινε τις δραστηριότητές της και στο εμπόριο ξύλων τύπου pellet και μπρικέτας.

Pellets

Τα pellets είναι καύσιμο ξύλο, συμπιεσμένο σε μορφή κυλίνδρων διαμέτρου 6-8 mm και μήκους 10-25 mm. Το ποσοστό υγρασίας τους είναι εξαιρετικά χαμηλό (μικρότερο από 10%), ενώ παρέχουν υψηλή θερμική απόδοση, που φτάνει τα 4200 J/kg. Επιπλέον, χάρη στα υλικά τους, η καύση τους είναι οικολογική, αφού απελευθερώνουν όσο διοξείδιο του άνθρακα έχουν απορροφήσει και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με επιπλέον ρύπους.\r\n\r\n \r\n\r\nΓια τους λόγους αυτούς αποτελούν ιδανική εναλλακτική επιλογή για τα «παραδοσιακά» καύσιμα, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Μπρικέτες

Οι μπρικέτες είναι προϊόν κατάλοιπων ξυλείας. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απουσία υγρασίας, γεγονός που τις καθιστά 100% καύσιμη ύλη, εξασφαλίζοντας υψηλή θερμιδική απόδοση. Τα πλεονεκτήματά τους σε σύγκριση με τα καυσόξυλα είναι σημαντικά, γι’ αυτό και αποτελούν ιδανική εναλλακτική επιλογή θέρμανσης. Ειδικότερα, ένα κιλό μπρικέτας αντιστοιχεί σε 1,5 με 3 περίπου κιλά καυσόξυλων. Επίσης, κατά την καύση τους παράγουν μειωμένη εκπομπή αερίων, πολύ μικρή ποσότητα στάχτης και δεν λερώνουν την καμινάδα.\r\n\r\nΤέλος, προσφέρουν εξαιρετική ευκολία κατά τη μεταφορά και την αποθήκευσή τους και δεν μαζεύουν ζωύφια.